lauantai 10. toukokuuta 2008

Tokokurssi-päämääränä tokon alokasluokka

Torstaina oli ensimmäinen kerta kurssista. Kurssilla otettiin kontaktitreeniä, minkä Miki osaa aika hienosti.Sitten oli paikalla makuu 2min, Miki nousi kerran istumaan. Mä en kyllä vaatinut siltä niin pitkää aikaa vaan kävin välillä palkkaamassa Mikiä maahan. Meillä oli 6 koiraa rivissä, koirat oli hieman eritasoisia, osa kesällä menossa tokokisoihin osa hieman aloittelevampia ja nuorempia. Me taidettiin kuulua keskikastiin.

Paikalla makuun jälkeen otettiin seisomista. Tavoitteena että seisominen olisi kunnossa 21.5 mennessä jolloin mennää harjoitteleen tokoestettä.

Seuraavaksi otetiin luoksepäästävyyttä, joka menikin sitten penkin alle. Miki istui hienosti mun sivulla perusasennossa, kunnes "tuomari" oli lähellä ja meinas tervehtiä Mikiä, jolloin koira syöksyi hampaat irvessä hirveellä rähinällä päälle, onneksi oli lyhyt hihna eikä sen suurempaa vahinko päässyt tapahtumaan. Mä alan oleen pulassa ton koiran ja sen puremisen kanssa. Tasaisin välein soitellaan a kysytään neuvoa mikin emänomistajalta, joka on eläinlääkäri ja kohtaa töissään ongelmakoiria. Hakumetsä on ainoa paikka missä ihmisiä otetaan varauksettomasti vastaan. Pitkällä hihnalla ollessaan Miki tervehtii ystävällisesti pomottamalla ihmisiä. En teidä oliko tilanne mun puolustamista vai mikin varauksellisuutta. mutta niin kauan kun tilanne on eilisen kaltainen ei meillä oo asiaa tokokisoihin tms. Yks reeniryhmäläinen tuli "omalla vastuullaan" antamaan Mikille makupalaa, Mikin ollessa mun sivulla, tämä sujui hyvin. Kyseinen reenikaveri on ollut joskus Mikille maalimiehenä ja jostain kumman syystä tykkää meijän rontista. Omassa tokoryhmässä ollaan otettu luoksepäästävyttä niin että ihmiset käy meijän edessä kääntymässä, tästä Miki ei ole hermostunut.

Luoksepäästävyyden jälkeen otettiin yksitellen seuraamista. Miki seuraa hienosti kunnes saa palkan, tämän jälkeen on hetken ajatuksissaa, jonka jälkeen seuraa taas hienosti = miki kuvittelee että nyt on taas palkan aika. Kotitehtäväksi tuli tutittaa koiraa pari päivää ja yrittää palkata tieheästi, mutta kuitenkin usein. Tehtiin myös alokasluokan seuraamiskaaviota. Mulle itelle tuntuu hankalammalta täyskäännös oikeaan, kun vasempaan, mutta taidan opetella tokoa varten täyskäännöksen oikealle. Bh-kokeeseen ja pk-puolelle kerkiää opettelemaan sitten täyskäännöksen vasempaan.

Seuraamisten jälkeen otettiin vielä paikalla makuuta. Tällä kertaa Miki oli todella hienosti, eikä yrittänytkään nousta ylös.

Ei kommentteja: