sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Tottistelua!

Päätin aloittaa treenipäiväkirjan pidon, josko sitten treenaaminen olisi tarkoituksen mukaisempaa eikä tulisi tehtyä niin että otampa makkaran käteeni ja teen jotain. Mitäköhän se jotain olisi tänää, mikäköhän sen tarkoitus on, no tehään nyt vaan jotain ja syödään makkaraa.

Miki käy tiistaisin tottistelemassa Nokian palveluskoiraharrastajien ryhmässä. Ryhmässä tehdään töitä aina koira kerrallaan, muiden koirat odottavat autossa. Kerralla tehdään muutama juttu ja sitten koira siirretään autoon ja muiden koirat tekee välissä ja taas otetaan koira autosta tekeen töitä. Silloin kun oma koira treenaa muut katsovat, sanovat kommenteeja ja antavat vinkkejä, miki on todella hyvä. Reeneissä pääsee myös keskittyyn vaan omiin juttuihin, koska häiriötä ei juuri ole. Joka kerta itse suunnitellaan mitä teen tänää koiran kanssa, koska ryhmämme koirat ovat eri vaiheessa toko uraansa.

Mikin kanssa käyn myös tottistelemassa aina välillä Ylöjärven koirakerhon torstai tottiksissa, jossa töitä tehdään niin että kaikkien koirat tekee yhtäaikaa, sielä saa hyvää häiriö treeniä, mutta pitäjästä riippuen ei aina saa henkilökohtaisia kommentteja ja saattaa palkata koiraa myös värästä tavasta toimia. Jos meinaa tokoa harrastaa toden teolla niin asioiden suorittaminen alusta asti oikealla tavalla olisi järkevää.

Tiistaina menimme tottisreeneihin. "Asia mukaisesti" Miki ei saanut aamuruokaa, jotta mun makkarat kiinnostaisivat. Olin suunnitellut päivän ohjelmaksi seuraamista, koska edellisellä viikolla sain torstai tottiksissa palautetta että itse laahusta ja namikäden paikka oli hieman huonossa kohdassa. Toinen mitä olin ajatellut ottaa oli luoksetulo, koska edellisellä viikolla Miki jäi vain istumaan hämmentyneenä paikoilleen, kun kutsuin sitä luokseni eikä suinkaan juossut iloisesti sivulleni perusasentoon. Myös seisomista olimme harjoitelleen kuluneella viikolla.

Innostus tiistain tottisteluun hävisi hyvin pian otettuani koiran autosta. PK-puolen harrastaja oli käynyt leikittämässä juoksusta narttuaan meidän kentällä juuri enne meidän reenivuoron alkua. Seksuaalinen urokseni ei suostunut juurikaan A) nostamaan päätään lumihankesta B) ottamaan kontaktia C) syömään makkaraa joten treenaamisesta ei tullut mitään. Peruspentu kontakti harjoituksetkaan eivät juurikaan tuottaneet tulos, tokon hyppyeste, joka Miki "kengurulle" on helppo juttu, ei onnistunut. Joten tiistai treenien tulos, jäi hyvin olemattomaksi eikä me sitten loppujen lopuksi juuri tehty mitään vaan ajoin turhaan 1h jotta oltas voitu treenata.

Ei kommentteja: