sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Agility

Pentu agilityssä kävimme Mikin kanssa alkeet ja muutamia jatkokursseja, kunnes tuli murkkuikä tai jokin muu: "minua ei jaksa kiinnostaa mitä minulta halutaan". Sillon päätin lopettaa agilityn ja pitää siitä taukoa. Nyt aloitimme 3viikkoa sitten agilityn alkeiskurssin. 2kertaa meni loistavasti Miki muisti esteet, puhisi intoa, kuunteli ja otti kontaktia. 2hypyn sarja ei tuottanut ongelmia, pussiin mentiin vanhasta tottumuksesta, puomin alastulon kontakti oli mukava paikka, kepitkin mentiin omistajan sähläilystä huolimatta kohtuullisesti.

Tänää oli agilityn kolmaskerta ja koira oli kuin rauhoittavia syönyt. Kun ensimmäisen kerran irroitin Miki hihnasta muut koirat olisi kiinnostanut, mamman makkarat ei niinkään. Vauhtia en meinannut saada millään koko koiraan, oli kuin pinskun joka tavallisesti juoksee iloisesti jalat olisi liimattu lattiaan. Joka kerta kun olisin kaivanut namia tai hetkenkin vilkuillut muualle kuin yrittänyt innostaa Mikiä juoksemaan koira olisi häipännyt, pussiin ei meinannut mennä toiselta puolelta ollenkaan vaan ohi olisi ollut kivempi juosta.

Meidän odotellessamme vuoroa yritin tottistella, kehua ja palkita Mikiä, mutta välillä tuntui kun Miki olisi unohtanut jopa miten istutaan, myös kurssin vetäjä oli kummissaan. Puomin alastulon Miki teki taas mallikkaasti mutta samantien kun kuului sana mennään, Miki häippäsi kävi jopa maneesin ulkopuolella haisteleen, arvatkaapa vaan kuinka monesti laskin kymmeneen jotta olisi saanut luoksetulo käskyn edes jokseenkin kuulostamaan innostuneelta. Onneksi pääsimme lopettamaan treenin onnistuneisiin suorituksiin pituus ja samalla linjalla sitten putki. Autoon meno olikin sitten taas toinen juttu...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iän piikkiin menee! Köpilläkin saattoi siinä vuoden tietämillä olla joko ihan loistavia päiviä tai sitten täysin korvattomia päiviä, joskus ehkä jopa jotain siltä väliltä. Kärsivällisyyttä :)

(Nykyään kai pitäis olla eniten niitä hyviä päiviä mutta silti vielä riittää noita välimuotoja.)

Tohon toko-kirjotukseen vielä sellanen kommentti, että mekin tehdään kyllä häiriötreeniä silloin tällöin / tarvittaessa. Perjantaina otettiin kontaktijuttuja, paikalla pysymistä yms. kaikki koirat kerralla. Ja sit kun susta siltä tuntuu niin voit kyllä pyytää muita koiria häiriöks, mä oon käyttänyt usein Vilmaa ja Recoa kun ne ei välitä toisista koirista mitään.

Ja viime treenien sähläys ei tosiaan ollut koiran vika, minkä varmaan tiedätkin - eiköhän saada urokset takas maan pinnalle taas tiistaina.

Sanna kirjoitti...

Kyllä mä muistelinkin et teilläkin/ meilläkin on tiistaisin häiriötreeniä, mutta en usko että Mikille se on vielä kovinkaan kannattavaa. Tällähetkellä nautin kun saadaan Mikin kanssa kaikki huomio ja neuvot, sellaista ryhmää mä etsinkin