sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

PItkän perjantain hakuilu

Hakuilusta oli ollut taukoa, kun ei oltu saatu pariin viikkoon sellaista aikaa että olis sopinut niin monelle että kannattaisi lähteä metsään tallomaan. Ryhmässämme oli uusi maalimies, jota tietenkin piti heti testata. Koska oli ollut taukoa olin suunnitellut reenin niin että Anu, Mikille tuttu ja mieluisi olisi ensimmäinen ja viimeinen maalimies, yksi syy tähän oli se ettei Miki vaan lähde alussa heti Anun perään, Anun mennessä piloon.

Jälleen kerran Mikillä kamala kiire hakumetsään, mistä syystä meillä on valjaat hakukäytössä. Autosta ulos tulon jälkeen tuli muutama ilo haukkukin. Ensimmäinen ja toinen maalimies oli jo valmiiksi piiloissa. Anu oli ensimmäinen ja oli umpipiilossa. Kävimme hakemassa hajuhaun Anusta. Miki lähti hyvin suoraa linjaa, jonka jälkeen kaarsi hieman oikealle hakemaan hujuvanaa, tästä Miki meni hyvin piilolle. Toiselle maalimiehelle Miki lähti suoraan ja teki suoran hyvän piston. Oli ihana katsoa kuinka häntä vaan viuhtoi maalimehen syötellessä Mikiä. Kun pääsimme maalimiehelle Miki meinasi varastaa keskilinjalle tai oikeammin Johannan ja Anun perään kun heidän oli tarkoitus mennä piiloon. Kymmenpistettä koiralle, joka kääntyy 180astetta ja palasi mun luo kutsusta.

Kolmannelle maalimiehelle Miki teki myös suoran piston, vaikka maalimies oli aika kaukana ja notkelmassa kuusen ja lakanan alla. Kolmannesta pistosta Miki oli saanut hyvän hajun, koska vinkaisi kun olin viemässä sitä takaisin keskilinjalle lähetys paikkaan. Neljäs pisto oli aika lähelle, luin ehkä hieman väärin koiraa ja palasin aika lyhyen matkan jälkeen takaisin keskilinjalle. Miki lähti hyvin pienenmatkaa suoraan, jonka jälkeen kaarsi vasemmalle, koska ei saanut sieltä hajua palasi suoralle linjalle ja sen yli oikealle, josta sai hyvän hajun, mistä lähtikin suoraa maalimiehelle. Onnistunut pisto vaikka ei ihan täysin suoraan. Reeneistä jäi hyvä maku.

Lauantaina olikin emännä vuoro kouluttautua Pohjoismaiden hallitsevan Mestarin opastamana.

Ei kommentteja: