keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Agility

Sunnuntaina tehtiin agilityssä kontaktiesteitä ja keppejä. Kontaktiesteistä otettiin keinua pöydältä sekä puomin alastuloa pöydältä ja A-estettä ihan A-esteenä. Puomin alastulossa ensimmäisen kerran Miki meni aivan omissa maailmoissaa, sen jälkeen keskittyi kuuntelemaan ja meni hienosti. Keinu meni ihan kohtuullisesti ja Miki alkaa pikkuhilja oppimaan luvan odottamista keinun laskeuduttua. A-este oli Mikille kauhistus, kuten monelle muullekin. Mikiä palkittiin siitä jo että se uskalsi nousta niin ylös että takajalat koskettivat A-estettä, jonka jälkeen se pyydettiin pois, tätä tehtiin muutama toista ja sitten lopetettiin, ensi kerralla koitetaan loivempaa A:ta.

Kepit on meille se haaste ja vaikeus. Olen tehnyt mökin pihalle 6kepin virityksen, joita Miki tekee vinkulelun perässä hirmuisella vauhdilla, agility/treenitilanteisse lelut ei kiinnosta, mutta mökin pihassa ne on kivoja. Agilitykentällä Mikin keppien tekeminen on kuin hidastetusta elokuvasta, eikä namit saati sitten lelut tunnu kiinnostavan. Sunnuntaina Miki sylkäisi namin suustaan, jolloin vetäjä epäili nameissa olevan, joo kyllä huonoja nameja, kun olin keittänyt sydäntä, joten vika oli tuskin niissäkään. Vika ei voinut olla myöskään siinä ettei koiran olisi ollut nälkä sillä Miki oli syönyt edellisen kerran kunnolla perjantai-iltana eli oli ollut lähes 48h syömässä, koska ruoka ei ollut kelvannut. Ruuassakaan tuskin on ollut vikaa, koska se oli lihaa ja nappuloita, jotka Miki on yleensä syönyt.

Keppi asiaa pohtiessani muistin että Miki teki pentuna alkuun niitä hienosti, mutta murkkuiässä ennenkö lopettiin agility sitä ei huvittanut mennä niitä, jolloin silloinen vetäjä ehdotti että laitetaan hihna niin Miki ei pääse karkuun ja kun hän oli laittamassa hihnaa Miki yritti purra, jolloin hän antoi Mikille kurin palautuksen, joten olisiko tämä koiran muistissa ja sen takia kepit treenissä on tylsät vaikka sekä treenipaikka että vetäjä on eri... Nyt mennää keppejä isojen kehujen ja namien kanssa ja mökin pihassa nautitaan niistä leikkimällä ja tehään niitä isolla vauhdilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

moi

voisko se lantio tai selkä kipuilla treeneissä? jos Miki on siellä muutenkin jännittyneempi kuin kotona tai mökillä.. eikös kepeissä tule sellainen kiertävä liike?

tai sitten jos Mikillä on turhankin hyvä muisti niin kannattais varmaan yrittää vaan tehdä kepeistä tosi kivat. mä en tiiä agilitysta mitään mutta köpille kokeilisin varmaan vaan semmosta että treeneissä tulis yhdestä tai kahdesta välistä jo runsas palkka ja hirveesti kehuja. meillä toimii monesti se että palkka tulee sit kun käskyä tai merkkiä on noudatettu - alkuun se toteutus saa olla hidastakin mutta köpi alkaa kyl äkkiä tehdä nopeemmin kun se saa muka itse hoksata että mistä se palkka tulee. vähän vaikea selittää näin tekstinä mutta kerron vaikka meidän seuraamisen käännöksistä kunhan nähdään niin saat tästä ehkä jotain tolkkua :)

Sanna kirjoitti...

Taas hyviä kommenteja Jenni. Milloinkas me kerettäis näkemään. Vois päästää poikia juoksemaan tai vaikka vähän tokoilla, niin saat sen TK1

Anonyymi kirjoitti...

meillä on ollut vähän korvan kanssa ongelmia niin ollaan oltu tauolla.. toivottavasti ens viikolla saadaan antennikauluri pois päästä.

sen jälkeen vois kyllä käydä treenailemassa. mehän ei olla tehty oikeestaan mitään niiden viime kisojen jälkeen.. voi olla että on intoa ihan hirveesti tai sit kaikki on jo unohtunut.

nii ja kisat on jo katottuna mut parempi olla ajattelematta sitä koulutustunnusta ettei tuu liikaa suorituspaineita ;)