maanantai 14. huhtikuuta 2008

Hakuilua

Tänää olin suunnitellut ottavani Mikin kanssa 5 pistoa, koska treenit oli vasta klo15 iltapäivällä. Koska ilma oli aivan kamala eikä pinskuni suostunut ennen hakutreenejä edes nostamaan koipeaan päätin muuttaa suunnitelmaa. Mikillä oli ulkoillessa coretex mantteli, jottei olis niin kurjaa olla sateessa. Olin katsonut 3:lle maalimiehelle piilot valmiiksi ja esittänyt toiveen että kaikki olisivat valmiiksi piiloissa, koska Miki lähtee maalimieheltä katsomaan, jos joku meinaa lähteä piiloon.

Motivaatio hakumetsään on Mikillä korkeella. Ei paljon räntäsateet haitanneet kun haukun siivittämänä autosta ulos ja kahdella jalalla hakualueelle. Ensimmäisen piston olin ajatellut tekeväni tavalliseen tapaan hajuhaulla. Miki lähti ensin maata haistellen, jonka jälkeen otti ilma vainun ja menimme takaisin keskilinjalle, josta Miki lähti hienosti ja kävi maalimiehen luona, josta lähti samantien (ennen kun maalimies edes kerkesi aloittaa palkkauksen) merkkaileen puita ja huiteleen pitkin metsää, huutelun jälkeen Miki palasi maalimiehelle hakemaan nameja.

Toinen pisto oli sille puolelle mistä tuuli ja toisella pistolla oli Anu maalimiehenä. Olin suunnitellut ottavani tämän suorana pistona ilman hajuhakua, mutta ensimmäisen jälkeen mietin että mitä tehdä... Koska Miki nosti jo keskilinjalla nokan kohti maalimiestä päätin päästää Mikin hakemaan Anua. No Miki lähti mutta ei suinkaan suorinta tietä maalimiehelle vaan teki isoja laajoja kaarroksia työskennellen kokoajan aktiivisesti ja löysi kun löysikin maalimiehen, tosin hieman häiritsi kun kolmas maalimies oli vasta tässä vaiheessa lähtemässä piiloon.

Kolmannelle olin suunnitellut perinteistä hajuhakua jälleen ja näin teimme. Emme päässeet maalimeiheltä palaamaan takaisin keskilinjalle saakka, mutta muuten pisto meni hyvin. Kun pääsi maalimiehen luokse Mikikin istui hienosti ja odotti palkkaa eikä yrittänyt rohmuta kiposta suoraan. Koska ensimmäiset pistot oli epämääräistä työskentelyä päätin ottaa vielä kaksi lisää.

Jätin muut hakuilijat metsään piiloutumaan ja lähdin Mikin kanssa hetkeksi posipäin, olisittepa kuulleet koiran vastailmaisut, kun se yritti kertoa mulle et metsään jäi vielä kadonneita, ettei voida lähteä autolle. Koitin tehdä hieman tokojuttuja, mutta keskittyminen koiralla kokoajan siinä että metsässä on edelleen ihmisiä, muutama hieno perusasento tuli, kun tiesi pääsevänsä sitten hakuhommiin.

4maalimies oli jälleen tuuleen nähden hyvä. 5 maalimiehenä keskilinjan toisella puolella oli Anu, jolle olin vielä antanut maksamakkara tahna kipon extra-palkaksi. Luulin jälleen Mikin saaneen hajun 4 maalimiehestä ja palasimme keskilinjalle. Miki lähti näyttämääni suuntaan, mutta hetken edettyään tekikin kaarroksen ja kävi hakemassa Anun, joka palkkasi Mikin löytämisestä. joten otimme viimeiseksi maalimiehen 4, tämä oli ehdottomasti päivän paras. Oli hyvä lopettaa reenit suoraan salaman nopeaan pistoon, kaiken lisäksi koira istui maltillisesti odottamassa että saa kiposta makkarat yksitellen.

Reenien lopuksi kävimme kääntymässä autolla hakemassa muita koiria ja koirat pääsi vapaana metsään juoksemaan. Eli mukan menossa oli Vito reilu 2v, Lacotte, Mila 7kk, pinseri, Vaapu 8kk, aussi ja aussi 3v, joka oli Vaapun lauman toinen koira, muttei hakuile meidän kanssa. Mikillä ja Vitolla oli aivan loistava saalisleikki ja muutenkin pojat juoksi keskenään ja tytöt katseli et ei voi ymmärtää. Vito juoksi täysillä edellä ja Miki perässä minkä jaloistaan pääsi ja Miki haukkui ajohaukkua.

Ei kommentteja: