maanantai 14. huhtikuuta 2008

Agility

Lauantaina vahdettiin ryhmässä reenaustaktiikkaa niin että maneesissa on vain koira, joka tekee ja seuraava koira, jolloin maneesissa vietetyn ajan teho on maksimaalinen ja ulkona voi sitten kävellä tai koira voi odottaa autossa vuoroaan. Mielestäni tämä on hyvä, koska 1.5h on liian pitkä aika vaatia koiralta keskittymistä.

Ensin tehtiin puomin alastuloa, tässä Miki on jo taitava. Seuraavana vuorossa oli kepit. Miki oli hieman tahmea ja huomasin ettei Miki oikein kestä "epäonnistumisia". Jos aloin korjaamaan Mikin tekemistä namilla ohjaamalla Miki lähti huiteleen. Kun aloitin kepit alusta Mikin yrittäessä mennä väärästä välistä ja vielä ennen keppien uudelleen aloittamista pyysin "mokatemppua" esim. istu, josta pääsin palkitsemaan keskittyminen säilyi paljon paremmin. Miki taipuu kyllä tosi hienosti, et siitä tulee varmasti todella taitava kepeillä kunhan keksisi idean.

Viimeisenä otettiin lauantaina putkea, joka on ollut Mikin bravuuri. Jostain syytä Mikiä ei kiinnostanut koko putkeen meno tippaakaan. Koira varsin hyvin tiesi mitä tehdä, tehtävän tekeminen vaan ei huvittanut, sitä vastoin Miki kyllä keksi että maneesin ovi, joka on ollut aina auki on auki. Eli koiruus otti ja lähti ovesta ulos huiteleen ja juokseen ja korvat katos saman tien. Koira takaisin maneesin ja maneesin ovi kiinni, laitoimme putken ihan lyhyeksi ja jätin Mikin istumaan putken alkuun, missä Miki istuikin hienosti paikallaan. Itse menin putken toiseen päähän ja kutsuin Mikiä, jolloin Miki tuli mutta ei suinkaa putkesta vaan sen ulkopuolelta. Lopulta laitoin targetin putken suulle jolloin Miki meni putken, tämä tehtiin kaksi kertaa ja Mikelsonin treenit loppuivat onnistumiseen.

Vielä 1-2 viikkoa maneesilla ja sitten siirrytään ulos.

Ei kommentteja: