maanantai 18. toukokuuta 2009

Lauantain hakuilu, joka muuttui tokoksi!

Eilen meidän piti ottaa hakua ns. kenraaliharjoitus tän päivän hakukoulutukseen, mutta väärin ymmärrysten vuoksi yksi ei saapunut paikalle joten hakutreenit ei onnistunut. Kävimme sitten ensin minä, Miki, Mila ja Anu lenkillä ja koirat pääsi purkamaan energiaa.

Energian purun jälkeen päätimme kuitenkin hyödyntää valmiiksi pilkotut namit ja kissanruuat. Koska olimme koulun pihassa pääsimme reenaamaan hiekkakentälle. Paikka oli koiralle ihan uusi. Mikillä on ollut kumma haluttomuus hiekkakentällä, eikä ole edes nameja suostunut syömään, joten hieman mietin että miten meidän käy. Päätimme vielä tehdä treenin niin että Anu ja Mila olivat samaan aikaan kentällä tekemässä treeniä. Mikin hiekkakenttä kammosta ei ollut tietoakaan, kertaakaan se ei edes laittanut nenäänsä maahan haistellakseen hajuja.

Miki oli aivan ihastuttavan kontaktin haluinen ja työskentely into oli korkealla. Päästin Mikin jopa hihnasta vapaaksi tehdäkseni tokoa, tämä sujui hyvin, kertaakaan ei ollut pyrkimystäkään karata Milaa katsomaan. Kesken reenien tuli harmillinen häiriö tekijä, kun metsästä juoksi koira vapaana haukkumaan meitä. Kerkesin juuri tarttumaan Mikiä valjaista. Siinä sitten pidin toisella kädellä haukkuvaa koiraa valjaista ja yritin käsillä ja jaloilla huitoen ajaa vierasta koiraa pois. Meidän luota koira lähti Milan luokse, mikä ei sekään parempi vaihtoehto ollut. Omistajat ja heidän pieni 2v? poikansa juoksivat hetken päästä perässä kuten myös heidän toinen koiransa sekin myös vapaana. Onneksi toinen koira oli hivenen paremmin hallinnassa eikä edes yrittänyt tulla ihan iholle. Lopulta he saivat myös raahattua toisen koiransa kantamalla pois meidän koirien luota. Tässä vaiheessa sain pääsi hakemaan hihnan Mikille.

Koska Miki edelleen haki kontaktia ja oli erittäin työskentely intoinen päätin ottaa vielä muutaman tokoliikkeen. Perhe joiden koira karkas menivät kouluttamaan karkulaista kentänlaidalle. Emännän kouluttaessa koiraa isäntä ja poika keinuivat ja kävivät "meidän reenikentällä" potkimassa palloa, Miki ei kuitenkaan ottanut näistä häiriöön. Olin mielettömän tyytyväinen ja tyrmistynyt koiran hienosta työskentelystä ja tekemisen motivaatiosta/ruoka motivaatiosta. Tuli fiilis ettei toivoa olekaan vielä menetetty.

Ei kommentteja: