tiistai 28. huhtikuuta 2009

Tokoilua

Oon nyt yrittänyt istuttaa ja makuuttaa Mikiä vilkkaamissa ympäristöissä, koska hakuilu on ollut sairasloman takia tauolla. Istuminen ja maahanmeno sujuu ihan mallikkaasti esim. kaupungin keskustassa, mutta meillä on hiekkakenttä fobia.

Tällähetkellä ongelma on, että koira ei suostu tekemään mitään hiekkakentillä ei edes syömään vaan sylkee kaiken suustansa, jos edes ottaa mitään suuhunsa. Herkuillakaan ei ole väliä tai edes sillä, vaikka olisi paastonnut useamman päivän. En oo huomannut eroa mennäänkö tutulle kentälle vai vieraalle kentälle ja mennäänkö kaksin vai jollain porukalla. Asfaltilla ja ruohokentillä esim. kentän vierässä olevalla kävelytiellä tai jollain parkkipaikalla tai vaikkapa Hämeenkadulla tekeminen onnistuu paremmin. Hiekkaiset autotiet ei ole ongelma. Mielestäni koiralla ei pitäisi olla mitään traumoja hiekkakentistä. Autossa on innoissaan, kun mennään kentälle, tai jos kävellään johonkin kentällä, mutta sen jälkeen innostus loppuu.

Oltiin sunnuntaina tokoilemassa, mutta mentiin loppujen lopuksi parkkikselle, koska en halunnut edes yrittää hiekkakentää. Perjantaina yritin, mutta mikään ruoka ei kelvannut eikä mikään "temppu" onnistunut vaan häntä painui koipien väliin ja toiminta kyky meni samantien. Sunnuntaina tein istumista, meni mukavasti ja kontaktikin pysyi. Sivulle tuloa, Miki korjasi itse paikkaa, jos ei menny kerrasta oikeaan paikkaan. Maahanmenoa, sekä paikaltaan että liikkeestä. Paikaltaan sujui paremmin, liikkeestä välillä sai toistaa käskyä. Liikkeestä pysähtymistä tein sekä seuraamista. Seuraaminen oli todella lähellä, ehkä hieman takana. Luoksetulon otin kahdesti, toisen sivulle asti ja toisen niin että palkkasin liikkeestä, vauhtia ei ollut oikeastaan ollenkaan, mikä osittain ehkä selittyi lyhyellä matkalla osoittain kipeällä jalalla, mutta myös muutakin, koska on ollut ennenkin hidas. Lopuksi otin vielä paikkamakuuta. Kerran nousi ylös, mutta muuten pysyi hyvin.

Tokon lisäksi otin kolmella maalimiehellä rullatreeniä. Jouni oli maalimies 1. Lähtö oli hyvä, rullan otti suuhunsa hyvin, juoksi hyvin mun luokse mutta oli niin tohkeissaan, että ei tullut luovuttamaan rullaan käteen asti vaan juoksi rulla suussa takaisin Jounin luokse ja taas takaisin mun luokse, koska ei saanut palkkaa. Toinen maalimies oli uus maalimies, lähetys oli hyvä, rullaan suuhun ottto oli hyvä, lähti hyvin mun luokse, mutta ei vieläkään tullut tarpeeksi lähelle, odotti kuitenkin irti käskyn ennen näytölle lähtöä. Kolmas maalimies, myös aika outo, lähetys oli hyvä, rullaan suuhun otto oli hyvä, lähti hyvin mun luokse, odotti irti käskyn ennen näytölle lähtöä. Jatkossa pitäisi kiinnittää enemmän huomiota rullan irroituspaikkaan ja näytä käskyn odottamista.

2 kommenttia:

jenni kirjoitti...

En mä oikein muuta keksi kuin että tehtiinkö se Vilanderin testi hiekalla? Jos siitä olis jäänyt huonot muistot?

Kokeile vaikka etsiä joku paikka jossa on asfalttia ja hiekkaa vierekkäin, aloitat asfaltilla ja sit välillä hivuttaudut sinne hiekan puolelle ja taas takaisin. Tee vaikka namin kanssa seuraamista asfaltilla hiekalle ja palkkaa heti kun ootte mennyt muutaman askeleen hiekan puolella. Tai jos tekisitte Jounin kanssa hiekkakentällä vauhtiluoksetuloja edestakaisin?

Sanna kirjoitti...

Pitää yrittää siedättää vähitellen hiekalle ja kokeilla vaikka mainitsemaasi hivutusta. Me on Jounin kanssa tehty juoksuttamista hiekalla, mutta ei oo toiminut. Rulla ilmaisua koitettiin hiekkakentällä, mut ei onnistunut ollenkaan, ei syönyt eikä lähtenyt maalimiehelle tms. Sunnuntaina kuitenkin näit mikä into oli tehdä rullajuttua.

Vilanderin testiä ei tehty hiekalla, joten tässä ei voi olla selitystä. Enkä usko et Mikille jäi siitä sen kummemin traumoja, koska kävi kattoon kaikki "möröt".