maanantai 1. helmikuuta 2010

Nukan agility

Nukan agility on taas alkanut. Ollaan jo kaks kertaa tän vuoden puolella käyty. Treeniaika on niinkin ihana kun 21-22 eli ollaan joskus 23 perjantai-iltana kotona. Tällä viikolla mies menee Nukan kanssa kun mä oon yövuoroissa.

Ensimmäinen kerta oli jotain uskomattoman hirveää räpellystä multa. Ottaa päähän kun neiti olis niin hyvä, mutta ohjaaja ei. Neiti "ahne kakka", ei oo mun antama lempinimi, joutui luopumaan namikiposta. Neiti olisi karkaamassa aina namikipolle tai ainakin oikasemassa. Kokeiltiin sellasta namilelu systeemiä, joka toimi loistavasti. Onneksi neiti on taitava ja innokas leikkiin, tämä vissiin aika epätyypillistä pinserille, niin palkkaaminen myös lelulla onnistuu ja mikä parasta nyt on yhdistettynä lelu ja nami. Tehtiin aika pitkää rataa, joka sisälsi hyppyjä ja putkia, enää en edes muista miten ratakokonaisuudessa meni. Radalla oli yksi musta suoraputki, joka ei enää neitiä hirvittänyt, mun ois pitänyt keritä juokseen suoraputki ennen neitiä, koska ohjauspuolen oli tarkoitus vaihtua mutta kerran onnistui lukuisista yrityksistä huolimatta, mutta oli oman ohjauksen huonoutta. On se vaan uskomatonta kuinka paljon pienetkin asiat vaikuttaa. Radan lisäksi tehtiin keppejä, rengasta ja keinua osissa. Keinun kolahdus vielä hieman jännittää neitiä, mutta muut sujuu mukavasti. Reenien jälkeen oli tosi epätoivoinen olo, koska ite on niin huono ja neiti on niin taitava.

Viime perjantaina tehtiin 8 esteen rataa, joka oli loisto suoritus meiltä molemmilta. Neiti jäi istumaan paikalleen ja mä pääsin käveleen 1 ja 2 esteen väliin. Onnistuin itse valsseilla ja molempiin putkiin neiti irtosi hienosti. Tehtiin reeneissä myös toista rataa, joka meni myöskin hyvin. Tosi hyviä vinkkejä sain ohjaajalt, ainoa et on tosi vaikea nähdä esteet, koira ja huomioida kaikki omat vartalon liikkeet, koitin jopa muistaa vetää napaa sisään oikeassa kohdassa ja aina kun itse onnistui sen näki koirasta. Ratojen lisäksi tehtiin itsenäisesti rengasta, neiti otti jo hyvin vinoja lähestymisiä, otettiin myös keppejä, tässäkin tehtiin jo vinoja lähestymisiä, sitten tehtiin itsenäisesti ja ohjatusti puomi, mille neiti menee hyvin. Reenien jälkeen tosi hyvä fiilis, harmittaa kun en pääse ens viikolla.

Molemmilla reenikerroilla on ohjaajat reenin lopuksi hipelöineet Nukaa ja katsoneet hampaita.

Ei kommentteja: