torstai 10. syyskuuta 2009

Nukan agiliitoa

Olemme käyneet Nukan kanssa kaksi kertaa pentuagilityssä. Ensimmäisellä kerralla tehtiin putkea, johon sain itse kontata polviamyöten ennenkö neiti rohkeni tulla siitä läpi. TÄmän jälkeen putken kanssa ei ollut ongelmia koska toisesta päästä sai nakkia, itseasiassa se oli aika huippu juttu. Putken lisäksi tehtiin ekalla kerralla "hyppyä" mikä tarkoittaa kahta estetolppaa ilman rimoja, tämäkin meni hyvin. Nuka on niin ihanan ahne että sen saa houkuteltua tekeen mitä vaan nakeilla.

Kotiläksyksi tuli sylikäännöksen opettelu. Sitä ollaan tehty kotona, ainoa että omistaja meinaa olla hieman malttamaton, myös paikalla oloa pitäisi harjoitella, tämäkin on työnalla.

Viime tiistaina tehtiin putkea ja sitten "hyppy" putki yhdistelmää. Putki meni hyvin, ainoa että oli haaste saada Nuka mukaan ohjaajan luota koska ohjaajalla oli namikippo. Toinen haaste oli kun piti tehdä "hyppy"putki yhdistelmä, Nuka lähti hyvin mutta ei mennyt putken sisään vaan kiersi sen ulkokautta, tätä kokeili kolmekertaa ja kun ei palkkiota tullut niin lähti muiden koirien luokse kyllästyneenä yrittään. Hain koiran ja yritettiin uudelleen kn Nuka hoksas mitä piti tehdä ei ongelmaa ollut. Tehtiin myös kolmen "hypyn" sarjaa, tämä meni hyvin ja vauhtia riitti eikä neitiä hämännyt yhtään vaikka mä juoksin, neidillä kun vilkku ainoastaan lihapullan kuvat silmissä. Lopuksi tehtiin vielä keppejä verkolla, neiti oli tosi taitava ja sai ohjaajankin ihmettelemään, kunnes paljastin et olin tehnyt kesällä mökillä niitä.

Nukan kanssa on ihana harrastaa kun se on niin ahne, joten se on helposti motivoitavissa ja palkattavissa.


Ei kommentteja: